fbpx

Milieuvriendelijk alternatief

Milieuvriendelijk alternatief

Een menstruatiecup is een milieuvriendelijk alternatief voor maandverband en tampons omdat hij wel tot 10 jaar kan meegaan. Denk je eens in wat het aan afval scheelt als alle vrouwen een cup zouden gebruiken….Reken maar eens mee:

Een vrouw is gedurende haar leven gemiddeld 12 keer per jaar ongesteld, gedurende ongeveer 40 jaar (van ong. haar 12e t/m 52e jaar). Dat is dus 480 (!) keer ongesteld.

Gedurende één menstruatieperiode ben je ongeveer 5 dagen ongesteld. Dat maakt dat je tijdens je gehele vruchtbare leven 2.400 dagen ongesteld bent.

Op een dag zal je ongeveer 4 á 5 keer wisselen van maandverband of tampon. Voorzichtig geschat gebruikt een gemiddelde vrouw ongeveer 10.000 tampons of maandverband in haar leven.

Een menstruatiecup kan zo’n 10 jaar meegaan. Dus met de aanschaf van één menstruatiecup bespaar je 2.500 tampons of maandverband!

Ook bespaar je op al het verpakkingsmateriaal van tampons en maandverband.En wat dacht je dat er nodig is voor de productie en het vervoer van tampons en maandverband? Dit alles belast het milieu flink.

Voor één vrouw scheelt het een berg afval als zij de menstruatiecup gebruikt. Zie je het al voor je wat het zou schelen als alle vrouwen een cup zouden gebruiken?